Basında Biz / Haberler
arrow_back Geri Dön

İmaş Makina'dan 2400 Tonluk Değirmen Anlaşması

İmaş Makina'dan 2400 Tonluk Değirmen Anlaşması
26.08.2020

İmaş Makina'dan 2400 Tonluk Değirmen Anlaşması

İttifak Holding'in iştiraklerinden olan İmaş Makina; Milleral markası ile BUA Group’un yeni yapacağı günlük 2 bin 400 tonluk öğütme kapasitesine sahip anahtar teslim tesis inşa edecek. Enerji zengini ve Nijerya'nın en önemli şirketlerinden biri olan BUA Group için yapılacak olan tesisin 2021’de tamamlanması planlanmaktadır. BUA Foods, bin 600 ton olan kapasitesini yapılacak olan bu tesis ile 4 bine çıkaracak.

İmaş Makina'nın bir markası olan MİLLERAL, 30 yıldır buğday, mısır, çavdar, yulaf gibi tahıllardan un ve irmik elde etmek üzere öğütülmesi için makine ve anahtar teslim tesisler imal edip kurmaktadır. Dünyanın 100 ülkesine ihracat yapan İMAŞ, Ortadoğu'dan Güney Doğu Asya'ya, Güney Amerika'dan Afrika'ya küresel ekonominin ihtiyaç duyduğu yenilikçi teknolojileri geliştirerek, her zaman takım ruhu ile çalışmaya devam etmekte ve ürünlerini müşterilerinden aldığı taleplere göre kusursuz bir üretim sergilemektedir.

İmaş Makina Genel Müdürü Mustafa Özdemir, "Milleral markamız ile BUA Group için verimli, gelişmiş ve dünya standartlarında bir tesis inşa edip, gelişmiş ve üstün teknoloji ile üretilen makinelerimizin deneyimini yaşatmayı hedefliyoruz. Onlar için sadece makine üretmekle kalmayacağız, çelik binasından fabrikanın kurulumuna kadar entegre bir tesis inşa edeceğiz. Bu tesisi 2021 yılının sonuna kadar devreye almayı planlıyoruz " dedi.

İmza töreninde konuşan BUA Group İcra Kurulu Başkanı ve şirketin sahibi Abdul Samad Rabiu, “Nijerya'da toplam 2.400 ton öğütme kapasitesine sahip yeni ve son teknoloji un değirmenlerimizi geliştirmek için İmaş Makina'nin Milleral markası  ile bu ortaklığa adım attık. Gelecek yıl tamamlamayı planlıyoruz. Yeni tesis gıda işleme sektöründeki katılımımızı daha da derinleştirecek, Nijerya ve Batı Afrika bölgesinde gıda güvenliğini artırmaya yardımcı olacak” dedi.

BUA Group, şeker, pirinç, yemeklik yağlar, un değirmenciliği ve makarnada tarımsal değer zincirinde çeşitli yatırımlara sahip. Şirketin sahibi olan Abdul Samad Rabiu, ülkedeki önemli finans kuruluşlarından Nigerian Bank of Industry ve en büyük yemeklik yağ işleme şirketi olan Nigerian Oil Mills Limited'in de sahibi.

İmaş Makina

İmaş Makina San. A.Ş., Türkiye'nin en önemli sektörlerinde başarıyla faaaliyet gösteren İttifak Holding'in bünyesinde, 1989 yılında kurulmuştur.

Tahıl değirmenciliği sektöründe Milleral, yem değirmenciliği sektöründe Viteral, şerit ve daire testere tezgâhları sektöründe Cuteral, çelik konstrüksiyon yapılar sektöründe Steral ve satış sonrası hizmetler ve yedek parça satış konusunda ProSupport markasıyla faaliyet göstermekte olup profesyonel kadrosu ile bu sektörlere değer katmaktadır. İlk ihracatını 1997 yılında Mısır'a anahtar teslim değirmen tesisi kurarak gerçekleştiren İmaş Makina, 2011 yılında Amerika'da ofis açtı. TÜBİTAK destekli Türkiye'nin en kapsamlı AR-GE Un Değirmenini kurdu. 2014 yılında sahip olduğu bilgi birik tecrübe ile Viteral markasını kurarak Yem Değirmenciliği sektörüne girdi. 2015 yılından buyana her yıl Türkiye'nin en çok ihracat yapan ilk 1000 firması arasında yer alan İmaş Makina ayrıca AR-GE'ye en çok yatırım yapan 250 şirket arasında yer aldı. 2017 yılında sektöründe bir ilke imza atarak AR-GE merkezini kurdu. 60.000 metrekare alanda kurulu olan fabrikasında 300'den fazla personele istihdam sağlamaktadır.